Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Μπάμπη –  Εμπλέκονται και άλλα άτομα

Λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων βρέθηκε στο σπίτι του Μπάμπη – Ψάχνουν απαντήσεις στο τετράδιο με τις οικονομικές δοσοληψίες του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με την υπόθεση πλέον να χαρακτηρίζεται από δύο σκέλη, αυτό που αφορά την ανθρωποκτονία αλλά και σε αυτό που σύμφωνα με τα στοιχεία συνδέεται με υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην περιοχή που βρέθηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου, πολλές φορές οι Αρχές έχουν έρθει αντιμέτωπες με αρχαιοκάπηλους και χρυσοθήρες. Ο 50χρονος κρεοπώλης άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπάμπης έπεσε θύμα κυκλώματος αρχαιοκάπηλων, με τον ίδιο να δηλώνει αμέτοχος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην εξεύρεση μιας μηχανής, ενός λογισμικού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, ενώ στο σπίτι του θύματος βρέθηκε μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού. Ο Μπάμπης σύμφωνα με τον κρεοπώλη συμμετείχε σε εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων.

Μάλιστα από την πλευρά της αστυνομίας, από το ανακριτικό υλικό φαίνεται ότι εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι.

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί είναι και το τετράδιο που κρατούσε ο Μπάμπης. Σε αυτό υπάρχουν αρκετά ονόματα γραμμένα και δίπλα τους υπάρχουν ποσά. Κάποια εξ’ αυτών είναι σβησμένα επειδή προφανώς είχε εξοφληθεί το χρέος, ενώ άλλα φαίνονται κανονικά.

Στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης

Από το Μεσολόγγι στην Πάτρα και από εκεί στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης. Από το μεσημέρι της Τετάρτης ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Μπάμπη πέρασε την πύλη του κεντρικού σωφρονιστικού ιδρύματος της χώρας.

Εκεί θα παραμείνει πλέον με τις Αρχές να έχουν πάρει μέτρα ώστε να μην βρίσκεται στον ίδιο χώρο με άλλους κρατούμενους. Για αυτό το λόγο θα παραμείνει σε ειδικό κελί και θα προαυλίζεται μόνος του.

Τι είπε στην απολογία του ο 50χρονος

Ο 50χρονος συνεχίζει να αρνείται πεισματικά την εμπλοκή του στη δολοφονία του Μπάμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια όταν πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη ξεφύσησε και κοίταξε προς τον ουρανό.

Ήταν η μοναδική στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που ο «σκληρός» κατά κοινή ομολογία κρεοπώλης λύγισε.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.

«Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ».

«Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό»

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι η σορός του 31χρονου δεν ήταν μέσα στο νερό σκεπασμένη με βαρίδι, αλλά βρέθηκε σε ξερό σημείο στις καλαμιές.

«Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή. // Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής.

Αναζητούν το όπλο

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου οι Αρχές βρήκαν ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο εστάλη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστικό έλεγχο. Μαζί οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης έχουν στείλει και τα δύο όπλα που κατείχε ο 50χρονος κρεοπώλης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Αρχές εντόπισαν και άλλα φυσίγγια τα οποία εντοπίστηκαν στην τσέπη του θύματος. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο τύπος του φυσιγγίου που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν ίδιος με αυτά που είχε μαζί του ο Μπάμπης. Άρα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε ακόμα και το όπλο που είχε μαζί του ο 31χρονος για να τον δολοφονήσουν.

Για αυτό το λόγο έχουν ενταθεί οι έρευνες για να εντοπιστεί το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του το θύματος

Και ο στρατός στις έρευνες

Στην αναζήτηση του φονικού όπλου και του κινητού μπήκε και ο στρατός με ομάδα ναρκαλιευτών και ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων. Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και η σορός θα δοθεί στην οικογένεια.

Σήμερα το τελευταίο αντίο

Σήμερα στο Μεσολόγγι, η μητέρα, οι αδελφές και οι συγχωριανοί του θα συνοδεύσουν τον άτυχο Μπάμπη στην τελευταία του κατοικία.

tovima.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί